Photography with feeling

luni, 14 iunie 2010

PULA



Venind de la Munchen spre casa, catziva prieteni fotografi din Croatia m-au invitat sa facem impreuna cateva fotografii pe coasta Dalmatiei...mi-au trecut atunci prin minte crampeie de istorie, de parca eram la examen, apoi m-am luminat si am zis, nu trebuie ratata ocazia sa cunosc PULA asa cum multi Romani nu au facut-o inca! La vremea cand am citit James Joice, acum vreo 35 ani, stiam ca JJ a locuit si invatat la Berlitz School in Trieste, dar niciodata pana acum nu am stiut ca intre 1904-1905 el a locuit in PULA, iar maine voi merge sa beau o cafea in locul unde prefera sa isi petreaca diminetile in aburii unei cafele la ibric, ingredient nelipsit la micul sau dejun! Asa am facut si in Havana, la Floridita, unde am baut o margherita la masa unde obisnuia Hemingway sa isi savureze trabucul scriind Batranul si marea!
Mai multe am sa va povestesc in viitoarele postari, interesant si pentru fotografi dar si pentru autoritatile inca surde la demersul fotografic, care de fapt, este un demers istoric pentru urbe, pentru noi....oamenii politici ai momentului! In acest oras am gasit ceea ce mi-as dori sa vad la noi, bugete pentru expozitii publice de fotografie...interesant nu!? Ceea ce nu am vazut la noi, e nu doar lipsa de interes rezultata din lipsa de cultura a unor politicieni, ci si lipsa de coeziune a fotografilor...lipsa de sinceritate si a unora si a altora, este incredibil cat de mult rau ne putem face, azi am primit o lectie! Ceea ce va urez si voua!




6 comentarii:

  1. Frumoase ginduri si grozave imagini, dom`le. Parc stiu fishu ala... are noroc sa mearga din fotograf in fotograf...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase imagini! Asa prieteni zic si eu.
    Romanul se fotografiaza doar langa indicatorul de intrare in localitate. Atat.
    Cat despre bugete si coeziuni de breasla, mai bine ramai pe acolo...

    RăspundețiȘtergere
  3. Heiii, ce inseamna un ochi de peste la casa omului. Frumoase si de efect toate fotografiile, nu doar cele cu ochiu lu' peste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Îi frumos cum scrii tu pe blogul tău astfel de chestii? Şi te mai şi lauzi că ai cunoscut-o pe respectiva "aşa cum mulţi Români n-au cunoscut-o încă"!

    Şi nici nu previi asupra conţinutul articolului! :)

    Faine fotografii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt minunate de-a dreptul fotografiile! Pare un colt de rai...la apus!

    RăspundețiȘtergere
  6. salutul e mai mult decat incitant :)
    sa vedem raspunsul
    in rest, succes la fotografiat!

    RăspundețiȘtergere