Photography with feeling

marți, 29 iunie 2010

Lacul Stiol si plaiul Rodnei


Cand e sa iti pierzi orientarea din cauza norului prin care orbecaiesti de ceva vreme fara sa stii in ce directie ai apucat-o, singurul tau gand este, sa auzi zgomotul facut de talanga legata la gatul unei vaci sau tipatul oilor ratacite de turma, ca si tine...

Ma intrebam ce caut singur acolo, pe munte cu aparatul in mana , si imi spuneam, au inflorit rododendronii, nu se poate sa ii ratez, va fi o fotografie de exceptie, si mai e si lacul Stiol, un tau glaciar din preajma caruia izvoraste Bistritza Aurie.
Mi-am amintit de Padurea Neagra in Germania de unde se naste peren Dunarea cea involburata la Cazane. Nemtii i-au facut un ghizd acolo, au acoperit locul cu un umbrar si erau idicatoare peste tot...putei sa bei si o cafea...
Zadarnic am cautat si eu macar o piatra vopsita care sa imi spuna ca sunt pe drumul cel bun...Noroc de Domnul ca a tocmit norul putin mai sus si am vazut ciobanul sprijinit in bota, cu oile pascand intr-o liniste pastorala, nici urma de talangi sau zurgalai...Am facut o cruce cu limba si am tras un cadru, sa vad ca e real...Ciobanul nu s-a miscat din bota nici dupa ce am plecat, trecusem pe langa lac, mi-a spus,dar norul l-a ascus binisor in bratele sale de parca ar fi fost doar al lui, sau poate s-a saturat sa il mai imparta cu cei ce au lasat urme profane in jur si de-alungul traseului...cutii de conserve, bere, pachete de tigari, resturi din ziare multe peturi...Am gasit izvorul, nici gand de ghizd sau de inscrisuri, Bistritza izvora Auriu dar trist, ca o mireasa a carui mire i-a fost luat la armata!


3 comentarii:

  1. Ohoooo, ce cadre frumoase. Se vede ca stii si ai si cu ce, mestere. Salutari din Bucuresti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt superbe cardele si textul pe masura! Imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare ca cineva a fost f. darnic cu tine, pe langa alte talente te-a harazit si cu sensibilitate si cu noroc. Cred ca reusesti in tot ce-ti propui, iar acum ti-ai propus sa ne incanti privirea.
    Multumiri pt. generozitatea cu care iti impartsesti bucuriile estetice.

    RăspundețiȘtergere