Photography with feeling

miercuri, 16 iunie 2010

Dna Udrea va salut din Pula

Stimata Dna Udrea, nu mi-am propus sa va atac, departe de mine gandul, si stiu ca tzinetzi la glume, vreau doar sa va ajut si sa va arat cum sa cheltuitzi, o mica parte din banii pe care ii gospodariti, intr-un mod inedit si eficient, de aceea inainte de a va spune ce fac Croatii cu Pula lor, dati-mi voie sa va spun ce facem noi cu a noastra....,delta, transilvanie, bucovina, moldova, dobroge, muntenie si multe altele, si sa va propun urmatoarele:
alegeti cate minim 5 fotografi din fiecare judetz, se vor aduna vreo 150, oferiti-le un buget sa poate oamenii lucra, si care, intr-o perioada de timp definita, sa depuna fotografiile lor la ministerul turismului, apoi o mare ceata de cunoscatori adevarati in ale fotografiei( aici va pot ajuta sa decideti), ar putea selecta contra cost, enormul material didactico-turistic, etno-jurnalistic si de arta, si ar putea crea pentru Romania o adevarata imagine, nu va costa mai mult de 1% din bugetul dvs, si sunt dispus sa raspund de fiecare cent, ba mai mult aduc si bani de acasa! Conditia este sa respectati crietriile lor de calitate a printurilor, etc! In fotografiile alaturate incerc sa va spun ca sunt politicieni ( si la noi si la altii) care considera fotografia ca o carte de vizita, ca o reprezentare aproape reala a ceea ce sunt, in armonie cu mesajul lor electoral, In PULA dupa cum vedeti, nu suntem in Utopia, pana si politzia este sponsor fotografilor, ministrul turismului prin reprezentantii locali, impreuna cu primariile regiunilor respective, ofera gratuit spatiul expozitional, infrastructura, cadre, rame, printuri de inalta calitate,incurajeaza fotogarfia ca limbaj de comunicare artistico-turistica si atrage mai mult decat o ciorba de burta la pirostrie in muzeul satului pe Kiseleff! Imi cer scuze ca m-am deplasat pana in Croatia sa invat aceasta lectie, imi cer scuze ca nu am corectat perspectiva in unele fotografii postate aici, si inca regret ca nu am facut balansul de alb la altele, dar oare conteaza toate astea in ministerul dvs.cand vad cu tristete ce fotografii se chinuie sa ne reprezinte!?
Poate ne mai vedem o data, sa va spun mai multe, la fel de constructiv, cum isi doreste comunitatea fotografica romana sa fie criticata! Pana una alta Croatii m-au cucerit cu Pula lor!
Cuceriti-ma cu ceva doamna! Sunt sigur ca stitzi ca "Imaginea conteaza", doar suntezi femeie! Noi cream imagine, chiar buna! Incercati-ne!





13 comentarii:

  1. Tare, domnu`. Incredibil.
    Altii pot si fac, noi frecam de-a pururi pu... manganu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca se mai poate adauga ceva in plus. Ba da... Daca ai si ceva detalii din panourile expozitionale sa poata vedea si doamna printre arcade si cracii... copacilor. nu de alta dar sa nu se creada ca sint panouri electorale.
    Bravo! pentru Bebe, fluieraturile pentru dinsa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect nene. Politically corect, cum ar spune pakistanezul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ionele, da-mi voie sa iti parafrazez un pic titlul: D-na Udrea faceti un sal(u)t in Pula sa vedeti ce inseamna turismul...

    Respect maxim Ionele

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru vizita dragilor, problema cred ca nu e la ea ci mai mult la noi, suntem tare dezorganizati si daca incearca cineva sa faca ceva il trag ceilalti pe dreapta pe tusa, pe cosor, pe orice, "dar numai el nu" tipic romanesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ionele dragă, nu te laşi? Am roşit tot citind textul... Nu ţi-e ruşinică să scrii "d-na"?

    Pe de altă parte aşa mi-a zburat gândul în alte direcţii că titlul ţi l-am citit repede - repede şi am mâncat "u-ul" din "vă salut". Mi-am tras repede palme să-mi revin. Nu te-aş fi crezut în stare de aşa ceva. Să fii tu aşa de puternic.... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ha ha, chiar imi place postul asta! Excelent! Cu siguranta localnicii se mandresc cu... a lor pentru ca reprezinta ceva pt ei, acolo imaginea are valoare. Noi nu ne putem mandri cu... a noasta, pt ca a noastra... sta in mainile unora care cred ca imaginea nu are valoare. Aici valoarea reprezinta altceva!

    RăspundețiȘtergere
  8. si io chiar am crezut ca vorbesti porcos... adica cu pu..., dar de fapt era statiunea pula... ceea e cu totul altceva :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo dragule, putini au curajul sa puna punctul pe ”i„. Dar deocamdata d-na noastra de fier e ocupata cu sampania. Sarbatoreste, asa ca n-o deranja. Oricum, pina nu primeste indicatii de la marinarul sef nu face si nu plateste nici o fotografie, sa fie clar. SI oricum e greu pentru ea sa faca diferenta intre o fotografie si pozele pe care a dat o groaza de bani din ... buzunarul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos ar fi daca d-na Udrea ar citi si chiar ar intelege ceva din ce e scris aici... De fapt ce frumos ar fi daca i-ar pasa... Dar pentru a-i starni interesul problema trebuie pusa cred sub semnul profitului (propriu si personal, a nu se intelege al comunitatii)... Ea cu ce s-ar alege din toata povestea asta? Ca si-ar mai indrepta poate putin imaginea sifonata si ca ar face poate un dram de bine tarii asteia din care au supt cu nerusinare toti, nu cred ca este un argument valid pentru dansa... Doar am vazut in nenumarate randuri ca pe obrazul sau s-a aplicat un strat gros de crema si fond de ten asa incat a devenit cred impenetrabil... nimic nu-l mai strapunge, nimic nu-l mai face sa roseasca.
    Frumoasa initiativa, dar din pacate fara sorti de izbanda, cred... sper sa ma insel...

    RăspundețiȘtergere
  11. Puneţi la final un PS ca să înţeleagă şi blonda că este vorba despre o localitate...ca să nu facă...cum au făcut alţi românaşi mai anii trecuţi: s-au dus până acolo ca să ia localitatea în mână şi să încerce să o aducă acasă...

    RăspundețiȘtergere